ایده اصلی ساخت متننگار رو از اپلیکیشنی به نام حافظ نامه الهام گرفتم. حافظ نامه رو پدرام ویسی توسعه داده و آخرین نسخه در سال 2016 منتشر شد. یک ویژگی جذابی که این اپ داشت این بود که میتونستم هر بیت رو انتخاب کنم و تبدیل به یک متننگاری کنم و بهاشتراک بذارم. من عاشق این ویژگی بودم.
کمی گذشت و به این فکر افتادم که اپلیکیشنی بسازم که بشه باهاش متنهارو روی تصاویر دلخواه نوشت. یادمه اولین سایتی که مطالب مربوط به برنامه نویسی اندروید رو مطالعه میکردم سایتی بود با نام اسفندونه.
١۶ مهر ١٣٩٣
هشتم دی ماه ١٣٩۴ اپلیکیشن متننگار برای اولین بار در کافهبازار با نام تکستگرافی منتشر شد.
اول از همه متننگار رو اینجا نوشتم.
سال ۹۴ تازه وارد دانشگاه شده بودم و برای تامین هزینه دانشگاه مجبور بودم شبکاری کنم. شبها مشغول توزیع روزنامه در شهر بودم و تو این اتاق نصف شب بعد از برگشتن از کار تا صبح روی متن نگار کار میکردم که خیلی وقتها پشت سیستم خوابم میبرد.
٨ دی ١٣٩۴
نسخه اول تکستگرافی فقط امکان افزودن یک متن، دو رنگ سیاه و سفید و ۱۰ تصویر پیشفرض داشت.
از ابتدای انتشار تکستگرافی، یک ارتباط و دوستی خوب بین کاربران و من برقرار شد. دریافت بازخوردهای سازنده از کاربران بهم کمک میکرد مسیر درست توسعه اپلیکیشن رو سپری کنم. قطعا بدون حمایت و راهنماییهای این دوستانم هرگز متننگار به این نقطه نمیرسید.
ارزش این موهبت برای من به قدری بالاست که معتقدم هر کسبوکاری حتما باید زمینه ارتباط موثر و دریافت نظر از کاربرانش رو فراهم کنه.
٢٠ دی ١٣٩۴
من طرفدار انتخاب اسامی پارسی برای محصولات ایرانیام و بههمین دلیل شرکت هزاردستان یک الگوی دوستداشتنیه برام.
از ابتدا احساس خوبی نسبت به اسم تکستگرافی نداشتم و همواره به دنبال یافتن یک اسم ایرانی بودم. در نهایت نسخه ۱.۸ تکستگرافی با نام متننگار و نشان جدید منتشر شد.
امروز دیگه متننگار تبدیل به یک مفهوم شده و به عمل عکسنوشته ساختن میگن متننگاری. همین باعث شده اپهای زیادی با عنوان متننگار منتشر بشن. این موضوع با وجود اینکه ممکنه به نشان متننگار لطمه بزنه اما بسیار باعث خوشحالی منه.
١٢ بهمن ١٣٩۴
در مورد نشان قبلی متننگار بازخوردهای متنوعی دریافت میکردم که مهمترینشون این بود که خیلی شبیه آفتابهست 🙈😂. به همین دلیل تصمیم گرفتم یک نشان جدید طراحی کنم. در نسخه ۳.۵.۰ اولین بار قلم معروف متننگار نمایان شد. قلمی که از اون تاریخ تا به امروز همراه ثابت متننگار بوده و هست.
امکانات جدیدی هم به نسخه جدید اضافه شد. مثل؛ امکان افزودن برچسب، برترین تصاویر کاربران و آموزش.
٨ آذر ١٣٩۵
هیچوقت نفهمیدم چرا یک اپلیکیشن تمامن آبی منتشر کردم 🤔! پس در نسخه جدید از رنگ و الگوی استانداردتر استفاده کردم.
امکانات زیادی هم به این نسخه اضافه شد. امکان ذخیره متننگاری بعنوان پروژه، گالری و برچسب آنلاین و چالش.
هدفم از برگزاری چالش ایجاد سرگرمی و امکان قدردانی از همراهی کاربران متننگار بوده و هست.
٣٠ اردیبهشت ١٣٩۶
با وجود افروده شدن امکاناتی از جمله؛ گالری آنلاین، قلمهای شخصی و ذخیره پروژه، نیاز به یک بستر آنلاین و پویا برای برطرف کردن نیازهای روزمره کاربران حس میشد. تعداد کاربران فعال ماهانه هم به صدها هزار نفر رسیده بود. اینجا بود که به فکر ایجاد یک فروشگاه دروناپلیکیشنی افتادم.
من و دوستم سینا خیلی روی اسم این فروشگاه فکر کردیم. واژه فروشگاه اصلا زیبا نبود، واژه ویترین فرانسوی بود و واژههای دیگه هم چنگی به دل نمیزدن.
در نهایت به جامدادی رسیدیم. ایدهی جامدادی مربوط به جامدادی مخصوص طراحان بود که قلم و ابزارشون رو داخلش نگه میدارن. جامدادی از نسخه ۵ تبدیل به بستر انتشار ابزارهای مختلف از جمله؛ فونت، برچسب و پروژه برای کاربران متننگار شد.
٢٠ بهمن ١٣٩٧
در بهمن ۱۳۹۷ و ۱۳۹۹ متننگار عنوان اپلکیشن برگزیدهی «ابزارها و کاربردی» و «ادب و فرهنگ و هنر و فلسفه» به انتخاب مردم رو از یازده و سیزدهمین جشنوارهی وب و موبایل ایران دریافت کرد.
این اتفاق که به لطف همدلی کاربران رقم خورد نقطهی عطف و انرژی مضاعفی برای من، برای ادامهی این مسیر دوستداشتنی بود.
٢٧ بهمن ١٣٩٧
در نسخههای ۶ و ۷ تمرکز اصلیم افزودن ویژگیهای مورد انتظار کاربران بود. امکان ذخیره با کیفیت بالا، حاشیه و سایه برای برچسبها، پاک کن و سایهزنی برای متن و برجسب، برجستهسازی متن و امکان افزودن شکل از جمله امکانات این نسخهها بود.
در راستای این تغییرات شعار متننگار از «عکسنوشتههای خودمونی» به «خلاقیت ∞» تغییر کرد.
٢٨ مهر ١۴٠٠
در سالهای اخیر گوگل قوانین و قواعد جدیدی برای دسترسی اپلیکیشنهای اندرویدی به حافظه شخصی کاربران اعمال کرد که قوانین خوبی برای حفاظت از حریم خصوصی کاربران هستن. با توجه به ماهیت متننگار و نیازمندی بالا به این دسترسی لازم بود تغییرات عمدهای در متننگار اعمال کنم. علاوهبراین مسائل فنی متعددی هم وجود داشت که لازم بود برطرف کنم. رابط کاربری متننگار رو هم لازم بود طبق اصول متریال دیزاین بازطراحی کنم.
به همین دلیل بازنویسی متننگار رو شروع کردم و اسمش رو هم گذاشتم پروژه صفر. پس از گذشت دو سال نسخه 8 آماده و منتشر شد.
البته تصمیم بازنویسی متننگار تصمیم کاملن درستی نبود که در این مقاله به طور کامل دربارهش توضیح دادم.
٢۴ خرداد ١۴٠٢
٨ دی ١۴٠٣